Put do financijske discipline (1)

Ako ste odlučili krenuti putem koji će vas odvesti u jedan drugi način života i omogućiti vam bezbrižnije življenje, bez dugova i novčanih problema, krenite s nama na put do financijske discipline na kojem ćemo vam u osam dana opisati osam osnovnih koraka na putu do financijske discipline.
Ono što je najvažnije naglasiti je da ne postoje jednostavni recepti, jer kao i za sve što u životu želite postići, i za postizanje financijske discipline morate uložiti veliki trud.

1. korak: Planirajte

Ušteda novca počinje ozbiljnim i detaljnim planiranjem. Planiranje uključuje i definiranje kućnog proračuna, ali i snalažljivost, sakupljanje dodatnih informacija o najnižim cijenama, sniženjima, kreiranje detaljne liste za kupnju koja se stalno treba preispitivati prije odlaska u kupnju. Isto tako, potrebno je unaprijed definirati vaše obroke, voditi računa o zalihama koje već imate u vašoj kući. Stalno trebate razmišljati o dodatnim mogućim načinima uštede i to učiniti dijelom vašeg života. Za sve to je potrebno odvojiti vrijeme, ali dobro planiranje će rezultirati uštedama. Uvijek razmišljajte o vašem cilju i neće vam biti teško voditi brigu o planiranju. Planirajući i osmišljavajući uštede i štedljivi način života u stvari radite sami za sebe i omogućujete si da bolje iskoristite svoje resurse i ostvarite financijsku stabilnost koja će rezultirati s manje stresa u vašem životu.