Obiteljska odluka

VagaUkoliko je i vaša obitelj jedna od onih sa malom djecom i dva zaposlena roditelja, sigurno znate sve o stresu koji dnevno proživljavate zbog stalnog nastojanja da ograničeno vrijeme koje vam je na raspolaganju podijelite između poslovnih obaveza i potreba vaše obitelji. Možda vam ponekad padne na pamet ideja da bi bilo dobro kad bi jedan od roditelja, ne nužno majka, ali najvjerojatnije onaj roditelj koji manje zarađuje, ostao doma i vodio brigu o kućanstvu i djeci. Ukoliko o tome razmišljate, dobro se pripremite i napravite plan.
Detaljna analiza vašeg financijskog stanja je neophodna prije donošenja daljnjih odluka. Razmislite koje bi prilagodbe mogli napraviti kako bi ostvarili cilj i počeli živjeti od jedne plaće. Možda će biti potrebna promjena stila života, smanjenje troškova. Nemojte zaboraviti da to koliko zarađujete nije najbitnije, puno je važnije kako trošite novce koje imate. Dobro se pripremite i pratite vaše kućne financije barem nekoliko mjeseci prije nego donesete konačnu odluku.
Jedna od dobrih metoda za analizu financijskog stanja obitelji koja želi promijeniti svoj stil života je i analiza prihoda roditelja koji manje zarađuje u odnosu na troškove čuvanja djece. Možda ćete na kraju zaključiti da je isplativije da roditelj koji manje zarađuje ostane doma s djecom nego da radi.
Budite otvoreni prema novim opcijama i kreativni, te ćete se približiti ostvarenju svog cilja i donošenju kvalitetne odluke koja će omogućiti promjenu.