Kako odoljeti?

Kad ste bili mali, ako su svi u razredu imali popularne tenisice, došli bi doma i rekli roditeljima “Morate mi kupiti te tenisice, svi ih imaju.” Odrasli ste i danas vam je smiješno kad vaše dijete tako dođe vama, mislite da je to znak nezrelosti, ali popustite i kupite ih jer ne želite da se vaše dijete izdvaja.
Nemojte biti brzi u osudi vašeg djeteta, jer ako malo razmislite, i vi se isto tako ponašate.  Vaši kolege na poslu, vaši prijatelji osobe su s kojima se uspoređujete. Ako oni kupuju nove aute, kupujete ga i vi, ako oni kupuju veće stanove, kupujete i vi, ako kod njih vidite novi LCD televizor, i vi ga želite….
I u stvari, isto kao što ne želite da se vaše dijete izdvaja, tako i vi ne želite biti drukčiji od drugih i ponekad ulazite u velike kredite kako bi držali korak s drugima.
Odoljeti pritisku okoline je jedno od najvećih iskušenja. Morate znati da ćete do kraja života biti s tim suočeni i jedini način da se oduprete iskušenju je da razvijete vjeru u svoj stil života i odluke koje ste donijeli u svom životu. Ukoliko nemate samopouzdanja, cijeli život ćete pratiti druge i možda ćete se i zadužiti preko svake mjere, i izgubiti samopoštovanje i samopouzdanje.
Budite svoji i nemojte misliti da će vas vaši prijatelji gledati drugačije ili manje voljeti ukoliko nemate novi telefon ili auto. Ako im je samo to bitno, onda ni nisu pravi prijatelji.