Štedljivi razvod braka

Razvod braka je za neke parove jedino rješenje, a često nakon razvoda braka život, pa ni financije nisu više ono što su bile prije. Kako se štedljivo razvesti?
1. Zapamtite da nema svetih krava. Ako želite razvod i uvjereni ste da je to za vas/vašu djecu najbolje rješenje, pobrinite se da se uistinu i razvedete. Prečesto smo svjedoci parova koji žive u nesretnim brakovima zato što nemaju novaca za razvod ili možda žele sačuvati fasadu prema drugim ljudima. Kao i za sve drugo u životu, ako imate cilj kojem težite, napravite plan i provedite ga, kako bi se mogli razvesti. Jedan od bitnijih elemenata u razvodu je sigurno i financijsko planiranje. Sve podredite ostvarenju svog cilja. Ako treba, prodajte kuću, to je sigurno bolje nego i nakon razvoda živjeti zajedno sa svojim bivšim samo zato što niste bili spremni odreći se svoje svete krave!
2. Ako je ikako moguće, pokušajte se mirnim putem i civilizirano dogovoriti o podjeli zajedničke imovine, ali ako to nije moguće što prije zatražite pravnu pomoć kako bi zaštitili svoje interese. Razvod braka najčešće u ljudima probudi njihove najgore osobine. Zaštitite se!
3. Ukinite sve punomoći koje ste u neka bolja vremena dali vašem bračnom partneru za raspolaganje vašim računima. Vidi pod 2.!
4. Nastavite sa svojim životom. Razvod braka je i prilika za novi početak.