Štedljiva mama

Kolica za bebuSaznali ste da ste trudni, i iako ste uzbuđeni i sretni, muče vas i novčane brige.
Kako uštedjeti novac tijekom trudnoće i nakon poroda a kako bi se lakše preživjelo sa smanjenim prihodima?
1. Trudnička odjeća
Možda vam se jako dopadaju šarene haljinice u specijaliziranim buticima, ali realno zašto bi potrošili cijelo bogatstvo na odjeću koju ćete nositi samo par mjeseci. Raspitajte se kod svojih prijateljica imaju li one stare odjeće koje su nosile u trudnoći koju bi vam mogle posuditi. Ako ne uspijete na taj način pronaći odjeću, pitajte žene koje su punije od vas imaju li neke komade odjeće koju bi mogli posuditi na par mjeseci. Uvijek možete posjetiti i dućane sa rabljenom robom. Uz trudnički sjaj na licu svaka odjeća će na vama izgledati čarobno!
2. Organizirajte tulum povodom dolaska bebe na svijet
Prije poroda pozovite svoje prijateljice i rodbinu na tulum povodom bebinog dolaska na svijet i dajte im priliku da vam prije poroda poklone stvari koje ćete trebati kad se beba rodi. Uz dobru zabavu dobit ćete i pregršt korisnih poklona, a sigurno i savjeta.
3. Sami tražite savjet od svojih prijateljica
Pitajte svoje prijateljice za savjete i iznenadit ćete se kako su druge mame snalažljive.
4. Posuđujte sve što možete
Lijepo je imati sve novo za bebu, ali puno toga se može i posuditi od drugih mama. Većinu odjeće dijete će nositi samo par puta i prerasti, tako da za većinu stvari nema potrebe kupovati novo. Povežite se s drugim mama i uspostavite sustav posudbe svega potrebnog za vaše bebe.