Savjeti za štedljivo življenje

1. Kupite maleni stan. Prostor u kojem živite treba biti lijepo uređen,
na željenoj lokaciji, ali ne mora biti veliki – puno je važniji raspored
prostorija u stanu od same kvadrature stana.
2. Kupite štedljivi auto. Kod kupnje auta provjerite koliko benzina troši,
koliko košta servis, a ukoliko imate priliku kupite dobar rabljeni auto umjesto novog auta.
3. Odreknite se svih skupih poroka. Alkohol, pušenje, klađenje – ukoliko imate neki od tih poroka potražite pomoć i novac koji ćete uštediti prestankom tih poroka usmjerite u stvari koje volite, ako ništa drugo onda poklonite nešto lijepo dragim osobama.
4. Što manje vremena provodite u dućanima. Ukoliko smanjite vrijeme koje provodite u dućanima, sigurno ćete i manje potrošiti.
5. Hodajte što više. Hodanje ima nekoliko prednosti – zdravo je, besplatno, a jedino što vam treba za hodanje je vrijeme. Ako možete doći do posla za pola sata, krenite ranije na posao i uštedite trošak putovanja, a na putu do posla razmišljajte o rasporedu za taj dan. Nećete ni osjetiti a već ćete doći na posao.
6. Potrošnju planirajte mjesec dana unaprijed. Na početku mjeseca u detalje isplanirajte potrošnju za cijeli mjesec. Ostavite određeni iznos novaca koji možete potrošiti u izvanrednim situacijama, a dio novaca ostavite kako bi se mogli nagraditi ako se zadržite u okviru planirane potrošnje.
7. Prodajte ili poklonite stvari koje ne koristite. Stvari u ormaru i u svom životu koje više ne koristite nemojte zadržavati nego ih poklonite ili prodajte ukoliko možete. Ono što je za jednog čovjeka starudija, za drugoga može biti blago.