Kako uštedjeti prilikom selidbe

Kažu da u tri selidbe čovjek ima štete kao u jednom požaru. Uz sve ostale stresove koje imamo kod selidbe, trošak same selidbe sigurno nije zanemariv. Postoje načini kako uštedjeti prilikom selidbe:
1. Prije selidbe napravite veliko spremanje i smanjite broj stvari koje ćete seliti
Nemojte seliti stvari koje su vam suvišne i koje ne koristite. Budite kritični i pragmatični, te dobro razmislite što želite ponijeti sa sobom.
2. Prodajte suvišni namještaj
Prije selidbe odlučite kako želite namjestiti svoj novi dom, a namještaj koji nećete ponijeti u novi dom prodajte preko oglasnika.
3. Sakupite besplatne kutije
Zamolite zaposlenike u lokalnom dućanu da vam par dana pričuvaju kutije, koje oni obično moraju baciti, i pakirajte se. Isto tako možete koristiti i kutije koje ste dobili kad ste kupovali neke proizvode. Planirajte selidbu unaprijed i sakupljajte odgovarajuću ambalažu u podrumu. Budite kreativni i npr. iskoristite plahte za pakiranje vaše odjeće. Isto tako staklo možete zamotati u ručnike i uštediti novac.
4. Umjesto profesionalaca, zamolite svoje prijatelje za pomoć kod selidbe
Iako je jednostavnije unajmiti profesionalce, često je to jako skupo. Ipak, ako se odlučite za profesionalce, provjerite cijene na više strana, kako bi se odlučili za najpovoljniju varijantu.