Kako uštedjeti benzin?

Postoji jako puno načina za štednju benzina, a ovdje ćemo nabrojati nekoliko načina:

1. Redovito servisirajte auto, mijenjajte ulje i filtere. Auto koji je ispravan trošit će manje goriva a i dulje će trajati.
2. Napravite plan vožnje i nastojite više stvari obaviti zajedno. Na taj način, uz malo planiranja, možete uštediti benzin i vrijeme.
3. Razmislite o ugradnji plina u auto.
4. Dogovorite se s kolegama koji stanuju blizu Vas i s njima zajedno idite na posao. Ili ako to nije opcija, onda razmislite o korištenju javnog prijevoza.
5. Niski tlak u gumama rezultira većom potrošnjom benzina. Tlak u gumama možete besplatno provjeriti na skoro svim benzinskim postajama i nastojite to redovno koristiti. Preporučeni tlak u gumama za vaš tip auta možete naći u priručniku za korištenje vašeg auta  ili na Internetu.
6. Provjerite koja benzinska postaja ima najbolju cijenu one vrste benzina koju vi koristite. Razlike u cijenama mogu biti značajne.
7. Kad kupujete novi auto, provjerite kolika je potrošnja benzina.
8. Nemojte u autu voziti suvišne stvari. Bespotrebne stvari koje vozite u autu  povećavaju potrošnju benzina.
9. Izbjegavajte gužvu u prometu. Ustanite se malo ranije i dođite doma ranije od drugih ili malo kasnije. Osim što će vaš šef biti oduševljen, uštedit ćete i jako puno benzina.
10. Pratite sve mogućnosti uz koje možete doći do nekih popusta na benzinskim postajama (npr. članovi HAK-a u Hrvatskoj imaju popust na gorivo na nekim benzinskim postajama)
11. Vozite štedljivo i posvećujte tome pažnju