Dodatne ideje za uštedu

basket-of-vegetables-7Za štednju nikad dovoljno ideja, pa u nastavku slijedi još nekoliko savjeta o kojima možete razmisliti kako bi uštedjeli u svakodnevnom životu:
1. Ukoliko često bacate hranu kojoj je istekao rok trajanja razmislite o kupnji konzerviranog ili smrznutog voća i povrća, trajnog mlijeka i općenito proizvoda koji imaju duži rok trajanja. Naravno, takvi proizvodi nisu tako ukusni i hranjivi, ali trebate biti realni. Hrana koju bacite je sigurno najskuplja hrana. Ako ipak želite koristiti samo svježe voće, povrće, mlijeko onda uvedite odlazak u kupovinu nekoliko pute tjedno i kupujte svježu hranu za nekoliko dana, u količinama koje ćete moći potrošiti do isteka roka trajanja.
2. Planirajte obroke unaprijed. Prvenstveno birajte jela koja imaju mali broj sastojaka i koja su što brža i jednostavnija za pripremu. Nikad nemojte zaboraviti uključiti cijelu obitelj i zajedno s njima planirajte dnevne obroke, uzmite u obzir njihove želje.
3. Reciklirajte. Prednost je što recikliranjem činite dobro svojem okolišu, ali proučite i koliko možete zaraditi uz malo truda.
4. Umjesto cvijeća, u teglama držite začine. Na taj način, uvijek pri ruci imate svježi začin, koji je uz to i dekorativan.
5. Ušteda novca je obiteljska aktivnost. Svaki tjedan odvojite jedan termin u kojem će cijela obitelj razgovarati o uštedama. Možda ćete se iznenaditi kreativnosti vaše djece i njihovim idejama.