Brzo kuhanje

Kažete – a zašto ne štedljivo? Kuhanje je u svakom slučaju jeftinije od restorana, pa ukoliko ste prezaposleni da bi na kuhanje trošili previše vremena, pokušajte barem ubrzati kuhanje!
1. Budite pripremljeni – unaprijed odlučite što ćete kuhati koji dan te unaprijed nabavite sve potrebne namirnice. Kao i uvijek, planiranje štedi vrijeme.
2. Koristite duboko smrzavanje kad god imate priliku – puno namirnica se lijepo može smrznuti, a smrznutu hranu je uvijek jednostavnije pripremati. Planirajte i kad kuhate, pripremite više jela, te ih smrznite kako bi za drugi dan imali već gotovi ručak ili večeru.
3. Pobrinite se da ispravno skladištite namirnice, kako ih ne bi morali baciti. Isto tako, kad kupujete provjerite rok upotrebe i vidite da li se on uklapa u vaše planove za kuhanje.
4. Uključite svoju obitelj i zatražite njihovu pomoć. Možda ste uvjereni da nitko neće stvari tako dobro obaviti kao vi, i možda je to istina. Ali, ako uključite sve članove svoje obitelji u kuhanje i u čišćenje kuhinje, kreirat ćete vrijeme za zajedničko druženje, a i sigurno ćete brže biti gotovi.